home
> sitemaps

 

u bent hier : > home > reizen > frankrijk
terug
frankrijk

 

Pyreneeën

op deze pagina lees je over ;

gavarnie Ι col du tourmalet Ι donjon des aigles Ι Saint-Jean-de-Luz en Biarritz Ι Artouste - Col du Soulor - Col d'Aubisque Ι Col d'Ibardin en Saint-Jean-de-Luz

 

Alle excursies zijn gestart vanuit Lourdes. Een ideaal uitgangspunt voor de prachtige streek van de Pyreneeën te verkennen.

frankrijk_cirque_de_gavernie

CIRQUE DE GAVARNIE

Alle excursies zijn gestart vanuit Lourdes. Een ideaal uitgangspunt voor de prachtige streek van de Pyreneeën te verkennen.

 

 
Gavarnie
Een dorp, een streek, een rotswand in de vorm van een amphitheater, om keer op keer te bezoeken want één van de bekendste en mooiste plekken in het Nationale Park van de Pyreneeën. Deze streek met bergtoppen die tot 3000 meter hoogte reiken en met de grootste waterval van Europa, leent zich uitstekend voor wandelingen te voet, te paard of per ezel. Wij wandelden in de sneeuw.

 

 

tourmalet

Col du Tourmalet
De Col du Tourmalet is één van de bekendste cols van de Ronde van Frankrijk. Met de fiets zeer vermoeiend, daarom deze uitstap met de bus. Eerst langs het kuuroord van Bagnères de Bigorre, de prachtige vallei van Campan en het skistation van La Mongie. We bereiken dan de top van de Col du Tourmalet (2115 meter), gelegen aan de voet van de Pic du Midi de Bigorre waar een groot wetenschappelijk centrum is opgericht op 2877 meter hoogte. Hier is het genieten van een prachtig uitzicht en een grote dosis gezonde frisse lucht ! Bij de afdaling komen we langs het oude stadje Luz-Saint-Sauveur met haar XIIde eeuwse Tempelierskerkje. Terug tot Lourdes via de vallei van de Luz en de vallei van de Lavedan.

 

 

saint_savin

Donjon des Aigles - Saint Savin

Le Donjon des Aigles is een kasteel uit de Xde eeuw, op 15 kilometer van Lourdes, waar sinds enkele jaren een bonte verzameling roofvogels, afkomstig uit verschillende windstreken, leeft.
Op de terugweg stoppen we in Saint-Savin, een historisch dorpje op een heuvel en een halte op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

saint_jean_de_luz

Saint-Jean-de-Luz en Biarritz
Dit is Baskenland met zijn prachtige groene heuvels, typische witte huisjes en kerkjes en zijn grote witte stranden langs de Atlantische Oceaan.
Een bezoek aan Saint-Jean-de-Luz met zijn oude haven en gezellige winkelstraat met Baskische specialiteiten zoals het Baskische linnengoed, espadrilles, Baskische gebakjes, enz...
Ook een aantrekkelijk zandstrand en vele gezellige restaurantjes.
Biarritz is alombekend door zijn surfwedstrijden, zijn paleizen, maar ook door Napoleon die hier zijn vrouw Eugénie bracht voor haar jaarlijkse gezondheidskuur. Hier is ook een Museum van de zee en de Rots van de Heilige Maagd.

 

 

col_soulor_d_aubisque

Artouste - Col du Soulor - Col d'Aubisque
De Col du Soulor en de Col d’Aubisque zijn vooral bekend door de Ronde van Frankrijk. Eerst richting Col du Soulor, een kleine bergpas op 1474 meter hoogte. Via een indrukwekkende weg langsheen de rotsen bereiken we de Col d’Aubisque op 1709 meter hoogte. Daar ben je heel klein tussen al die immens grote bergtoppen!
Via het skistation Gourette en de vallei van Hourat naar het meer van Fabrèges. Met de kabelbaan op 2000m naar 'le Petit Train d’Artouste' voor een onvergetelijke tocht door de bergen!
Hierna een wandeling van 15 minuten naar het meer van Artouste.

 

 

lac_col_d_ibardin

Col d'Ibardin en Saint-Jean-de-Luz
Een onvergetelijke uitstap naar het Franse en Spaanse Baskenland en naar de Atlantische kust!
Eerst richting Col d’Ibardin in Spanje. De typische Spaanse tapa en een glaasje Sangria! hier proeven.
's middags naar het baskische stadje Saint-Jean-de-Luz met de prachtige kerk waar Lodewijk XIV getrouwd is met Marie-Thérèse van Spanje
.

lourdeslourdes

» wij logeerden in GRAND HOTEL GALLIA & LONDRES te Lourdes.

naar_boven